Ελλάδα: 1 στις 10 επιχειρήσεις χρησιμοποίει ΑΙ

Το 2024, το 9,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα με τουλάχιστον 10 εργαζομένους χρησιμοποίησε μία ή περισσότερες τεχνολογίες ΑΙ


Ελλάδα: 1 στις 10 επιχειρήσεις χρησιμοποίει ΑΙ

Το 2024, το 13,5% των επιχειρήσεων στην ΕΕ με τουλάχιστον 10 εργαζομένους χρησιμοποίησε μία ή περισσότερες τεχνολογίες ΑΙ, έναντι 8,1% το 2023 και 7,7% το 2021 — δηλαδή αύξηση 5,4 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα μόλις έτος. Η Ελλάδα κινήθηκε ανοδικά, από 2,6% το 2021 και 4,0% το 2023 σε 9,8% το 2024 (άνοδος +5,8 μ.μ. σε ένα έτος και +7,2 μ.μ. σε τριετία). Παρά τη σημαντική πρόοδο, η χώρα εξακολουθεί να υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου (13,5%).

Το 2024, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δανία (27,6%), η Σουηδία (25,1%), το Βέλγιο (24,7%), η Φινλανδία (24,4%) και το Λουξεμβούργο (23,7%). Χαμηλότερα κινούνται η Ρουμανία (3,1%), η Πολωνία (5,9%) και η Βουλγαρία (6,5%), με την Κύπρο (7,9%) και την Ιταλία (8,2%) επίσης κάτω από το 10%. Συνολικά, το 2024 ήταν χρονιά έντονης διεύρυνσης της χρήσης ΑΙ στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να ανεβαίνει γρήγορα αλλά να διατηρεί ακόμη απόσταση από τους ευρωπαϊκούς πρωτοπόρους.

Διαβάστε περισσότερα για το AI και τις ελληνικές επιχειρήσεις εδώ.

Αναπαραγωγή & Παραπομπή

Όταν χρησιμοποιείτε περιεχόμενο του Greece in Figures, θα πρέπει να παραπέμπετε πίσω στην πηγή και να αναφέρετε τους συντάκτες.

Όλα τα άρθρα, οι απεικονίσεις και τα δεδομένα που δημοσιεύει το Greece in Figures διατίθενται ελεύθερα προς επαναχρησιμοποίηση υπό άδεια Creative Commons BY (CC BY 4.0): μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, να τα διανείμετε και να τα αναπαράγετε σε οποιοδήποτε μέσο, εφόσον τηρείται ο παραπάνω όρος.

Τα δεδομένα τρίτων που παρουσιάζονται εδώ ενδέχεται να υπόκεινται σε διαφορετικούς όρους αδειοδότησης από τους αρχικούς τους δημιουργούς. Αναφέρουμε πάντα την πρωτότυπη πηγή στην τεκμηρίωσή μας — ελέγχετε την άδεια της εκάστοτε πηγής πριν από κάθε αναπαραγωγή.

Για δημοσιογράφους & ΜΜΕ

Αν αναφέρεστε σε αυτό το άρθρο, το σημαντικότερο είναι να συνδέσετε πίσω στο πρωτότυπο άρθρο και να αναφέρετε το Greece in Figures ως πηγή:

Για επιστημονικές δημοσιεύσεις

Παραθέστε το άρθρο ως:

Διονύσης Κουλλόλλι (9 Οκτ 2025) - "Ελλάδα: 1 στις 10 επιχειρήσεις χρησιμοποίει ΑΙ" Δημοσιεύθηκε στο GreeceInFigures.com. Πηγή: https://greeceinfigures.com/ellada-1-stis-10-epixiriseis-xrisimopoiei-ai

BibTeX:

@article{gif-ellada-1-stis-10-epixiriseis-xrisimopoiei-ai,
    author = {Διονύσης Κουλλόλλι},
    title = {Ελλάδα: 1 στις 10 επιχειρήσεις χρησιμοποίει ΑΙ},
    journal = {Greece in Figures},
    year = {2025},
    note = {https://greeceinfigures.com/ellada-1-stis-10-epixiriseis-xrisimopoiei-ai}
}
Προσθέστε μας ως Προτιμώμενη Πηγή στο Google

Έτσι το Greece in Figures θα εμφανίζεται πιο συχνά στις αναζητήσεις σας στο Google και στα Top Stories.

Με μια ματιά