Αυξημένη κατά 4,9% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το πρώτο εξάμηνο του 2026

Άνοδος σημειώθηκε στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων το πρώτο εξάμηνο του 2026, φτάνοντας τους 9,1 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο.


Αυξημένη κατά 4,9% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το πρώτο εξάμηνο του 2026

Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος και της Fraport (Άκτιο, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο & Χανιά) αυξήθηκε κατά 4,9% στο διάστημα Ιανουαρίου–Ιουνίου 2026 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο η κίνηση ανήλθε συνολικά σε 9,1 εκατομμύρια επιβάτες, έναντι 8,8 εκατ. τον Ιούνιο του 2025. Συνολικά, η κίνηση μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 29,4 εκατομμύρια, έναντι 28 εκατομμυρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Η άνοδος καταγράφεται σε όλους τους μήνες, με τη μεγαλύτερη διαφορά να παρατηρείται τον Μάιο (+339.352 επιβάτες).

Επιβατική Κίνηση Αεροδρομίων
Παρακολουθούμε τις διεθνείς αφίξεις στα σημαντικότερα ελληνικά αεροδρόμια.

Αναπαραγωγή & Παραπομπή

Όταν χρησιμοποιείτε περιεχόμενο του Greece in Figures, θα πρέπει να παραπέμπετε πίσω στην πηγή και να αναφέρετε τους συντάκτες.

Όλα τα άρθρα, οι απεικονίσεις και τα δεδομένα που δημοσιεύει το Greece in Figures διατίθενται ελεύθερα προς επαναχρησιμοποίηση υπό άδεια Creative Commons BY (CC BY 4.0): μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, να τα διανείμετε και να τα αναπαράγετε σε οποιοδήποτε μέσο, εφόσον τηρείται ο παραπάνω όρος.

Τα δεδομένα τρίτων που παρουσιάζονται εδώ ενδέχεται να υπόκεινται σε διαφορετικούς όρους αδειοδότησης από τους αρχικούς τους δημιουργούς. Αναφέρουμε πάντα την πρωτότυπη πηγή στην τεκμηρίωσή μας — ελέγχετε την άδεια της εκάστοτε πηγής πριν από κάθε αναπαραγωγή.

Για δημοσιογράφους & ΜΜΕ

Αν αναφέρεστε σε αυτό το άρθρο, το σημαντικότερο είναι να συνδέσετε πίσω στο πρωτότυπο άρθρο και να αναφέρετε το Greece in Figures ως πηγή:

Για επιστημονικές δημοσιεύσεις

Παραθέστε το άρθρο ως:

Δημήτρης Μιχαηλίδης (16 Ιουλ 2026) - "Αυξημένη κατά 4,9% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το πρώτο εξάμηνο του 2026" Δημοσιεύθηκε στο GreeceInFigures.com. Πηγή: https://greeceinfigures.com/auxemene-kata-4-9-e-epibatike-kinese-sta-aerodromia-to-proto-exameno-tou-2026

BibTeX:

@article{gif-auxemene-kata-4-9-e-epibatike-kinese-sta-aerodromia-to-proto-exameno-tou-2026,
    author = {Δημήτρης Μιχαηλίδης},
    title = {Αυξημένη κατά 4,9% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το πρώτο εξάμηνο του 2026},
    journal = {Greece in Figures},
    year = {2026},
    note = {https://greeceinfigures.com/auxemene-kata-4-9-e-epibatike-kinese-sta-aerodromia-to-proto-exameno-tou-2026}
}
Προσθέστε μας ως Προτιμώμενη Πηγή στο Google

Έτσι το Greece in Figures θα εμφανίζεται πιο συχνά στις αναζητήσεις σας στο Google και στα Top Stories.

Με μια ματιά